Famous Personalities – General Knowledge Objective Question

By | June 22, 2016

Famous Personalities Question Answers , Download Gk Famous Personalities objective question paper for Govt Test .
Q1. Who is the father of Geometry?

A. Aristotle
B. Euclid
C. Pythagoras
D. Kepler

ANSWER- B

Q2. Who was known as Iron man of India?

A. Govind Ballabh Pant
B. Jawaharlal Nehru
C. Subhash Chandra Bose
D. Sardar Vallabhbhai Patel

ANSWER-D
Q3. Guru Gopi Krishna was a maestro of which of the following dance forma?

A. Kuchipudi
B. Kathak
C. Manipuri
D. Bahratanatyam

ANSWER-B
Q4.Which of the following fields A. Nageshwara Rao is associated with?

A. Sports
B. Literature
C. Motion Pictures
D. Politics

ANSWER-C

Q5. Charles Correa has distinguished himself in which of the following fields?

A. Painting
B. Ballet
C. Architecture
D. Western Music

ANSWER-C
Q6.Pandit K. G. Ginde, was well known for his contribution in the field of?

A. Music
B. Sanskrit
C. Dance
D. Ayurveda

ANSWER-A

Q7. Mr. Sham Lal has done commendable work in the field of?

A. Journalism
B. Politics
C. Socail Service
D. Trade Unionism

ANSWER-A
Q8. Samantha Fox is associated with

A. Politics
B. Pop music
C. Journalism
D. Sports

ANSWER-B
Q9.Who among the following is not a dramatist?

A. Girish R. Karnad
B. Badal Sircar
C. Jayanta Mahapatra
D. Vijay Tendulkar

ANSWER-C

Q10.Dutt, a noted film actor was held under

A. TADA
B. Narcotics Act
C. Act 302
D. Anti – Defection Act

ANSWER-A

SECTION-2

0 thoughts on “Famous Personalities – General Knowledge Objective Question

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *