HiFi Job

Govt Jobs 2018-19, Syllabus , Admit Card ,Previous Paper







Famous Places in India General Knowledge Questions and Answers

Famous Places in India General Knowledge Questions and Answers with Explanation for Competitive exams,Entrance exams and Job interview

Famous Places in India – General Knowledge Questions and Answers

Q1. Where is the Railway Staff College located?
A. Pune
B. Allahabad
C. Vadodara
D. Delhi

ANSWER- C

Q2. Wadia Institute of Himalayan Geology is located at
A. Delhi
B. Shimla
C. Dehradun
D. Kulu

ANSWER- C

Q3. The headquarters of the National Power Training institute is located in
A. Pune
B. Bhopal
C. Faridabad
D. Lucknow

ANSWER- C
Q4. Which city is known as ‘Electronic City of India’?
A. Mumbai
B. Hyderabad
C. Guragon
D. Bangalore

ANSWER- D

Q5. Which of the following place is famous for its gigantic rock-cut statue of Buddha?
A. Bamiyan
B. Borobudur
C. Anuradhapuram
D. Angor Vat

ANSWER- A
Q6. Golden Temple is situated in
A. New Delhi
B. Agra
C. Amritsar
D. Mumbai

ANSWER- C

Q7. Vijay Stambha’ is situated in
A. Jaipur
B. Agra
C. Delhi
D. Chittor

ANSWER- D

Q8. Where is the National Institute of Virology situated?
A. Pune
B. Delhi
C. Kolkata
D. Madras

ANSWER- A
Q9. National Institute of Aeronautical Engineering is located at
A. Dehradun
B. Lucknow
C. Bangalore
D. Delhi

ANSWER- D

Q10. ‘Kandla’ is situated on the Gulf of Kachh is well known for which of the following?
A. Export Processing Zone
B. Centre for Marine Food products
C. Cutting and Polishing of diamonds
D. Ship breaking industry

ANSWER- A

Updated: July 7, 2016 — 11:57 pm

Comments

Add a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *