HiFi Job

Govt Jobs 2018-19, Syllabus , Admit Card ,Previous Paper







GK History Uttar Pradesh Question Answer Download

In this page we are provided uttar pradesh general knowledge questions in hindi pdf, 2017 up gk question answer, up current affairs questions 2017, All History Question Answer for UP, Download UP History, Uttar Pradesh Current Affairs GK question answers, GK History Uttar Pradesh Question Answer .

GK History Uttar Pradesh Question Answer Download

1. How many members are there in the VidhanSabha ?

(A) 540

(B) 85

(C) 210

(D) 404

Ans : (D)

Download UP General Knowledge Question Answer PDF

 

2. Who was the first Lok-Ayukt of Uttar Pradesh?

(A) Vishambar Dayal

(B) Kailash Nath Goyal

(C) Vijai-Luxmi-Pandit

(D) Pt. Dwarika Pd. Mishra

Ans : (A)

 

3. When was the Cinema corporation established in Uttar Pradesh?

(A) 1951

(B) 1956

(C) 1971

(D) 1975

Ans : (D)

 

4. To which of the following parties did the famous freedom fighter Chandra Shekhar Azad belong?

(A) Indian Socialist Republican Force

(B) Azad Hind Force

(C) Forward Block

(D) Indian National Congress

Ans : (A)

 

5. Where was the foundation of News Print Project laid in September 1989?

(A) Varanasi

(B) Moradabad

(C) Lucknow

(D) Allahabad

Ans : (B)

UPSSSC GK Question Answer 2017 Download

 

6. In which of the following years did the present name of Uttar Pradesh come into existence?

(A) 1947

(B) 1950

(C) 1956

(D) 1935

Ans : (C)

 

7. In which of the following districts is Narora Nuclear Energy Plant established?

(A) Agra

(B) Allahabad

(C) Mirzapur

(D) Bulandshahar

Ans : (D)

 

8. At which of the following rivers has Sharda Canal (Under whom Pilibhit, Bareilly, Shahjahanpur, Lakhimpur, Hardoi, Sitapur, Barabanki, Lucknow, Unnao, Raebareilly, Sultanpur, Pratapgarh, Allahabad area are irrigated) been constructed?

(A) Sharda River

(B) Gomati River

(C) Rihand River

(D) Son River

Ans : (B)

 

9. What is the state flower of the State of Uttar Pradesh?

(A) Gulab

(B) Bhrahm Kalash

(C) Neel Kamal

(D) Champa

Ans : (B)

 

10. In order to protect the wild life how many wild life sanctuaries have been established in Uttar Pradesh?

(A) 17

(B) 11

(C) 27

(D) 31

Ans : (B)

UP GK Question Answer for Govt Job Exam 2017

For more information regarding Govt Jobs , Hifi job , Admit card , Syllabus , Previous paper , Results , Answer key you can contact us or can comment us below .

Updated: December 26, 2016 — 7:55 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *