Honours and Awards – GK Question Download Pdf

By | June 23, 2016

Honours and Awards objective question , GK Question Answer PDF

Q1. In which year was Pulitzer Prize established?

A. 1917
B. 1918
C. 1922
D. 1928

ANSWER- A

Q2. The prestigious Ramon Magsaysay Award was conferred was conferred upon Ms. Kiran Bedi for her excellent contribution to which of the following fields?

A. Literature
B. Community Welfare
C. Government Service
D. Journalism

ANSWER-C
Q3. Which state gives Mewar Award?

A. Haryana
B. Delhi
C. Punjab
D. Rajasthan

ANSWER-D
Q4. The first Indian to receive Noble Prize in Literature was

A. Mother Teresa
B. C. V. Raman
C. Rabindranath Tagore
D. Sarojini Naidu

ANSWER-C

Q5. The first Indira Gandhi Award for International Justice and Harmony has been given to

A. Larry Pressler
B. Amnesty International
C. Hussain Ibrahim Zaki
D. Yasser Arafat

ANSWER-D

Q6. Who among the following own the Nobel prize for literature?

A. Linus Pauling
B. Samuel Beckett
C. Philip Noel – Baker
D. Ralph Bunche

ANSWER-B

Q7. Which state Government of India has instituted the Samman Award?

A. Uttar Pradesh
B. Himachal Pradesh
C. Madhya Pradesh
D. Andhra Pradesh

ANSWER-C
Q8. In 1901, Nobel Prize was not given for

A. Chemistry
B. Physics
C. Economics
D. Peace

ANSWER-C

Q9. Tansen Samman has been instituted by the Government of?

A. Gujarat
B. Maharashtra
C. Uttar Pradesh
D. Madhya Pradesh

ANSWER-D
Q10. On whose name is the highest award for services to the development of cinema given?

A. Raj Kapoor
B. Dada Saheb
C. Meena Kumari
D. Amitabh Bachchan

ANSWER-B

Section 2

0 thoughts on “Honours and Awards – GK Question Download Pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *