HiFi Job

Govt Jobs 2018-19, Syllabus , Admit Card ,Previous Paper







Important books & authors – General Knowledge

books authors general knowledge quiz awareness  questions  answers with explanation solutions examples. Prepare Books authors Questions for  interview, entrance, exam, online, test,

Books and Authors – General Knowledge Questions and Answers

Famous Books and Writers, Biographies, Indian Authors and Books, Award wining Books, Famous Indian Books, Famous Indian Authors
Q1. Who is the author of the book ‘Nineteen Eighty Four’?
A. Thomas Hardy
B. Emile Zola
C. George Orwell
D. Walter Scott

ANSWER- C
Q2. Who is the author of the book ‘Forbidden Verses’?
A. Salman RushDie
B. Abu Nuwas
C. Ms. Taslima Nasrin
D. D.H. Lawrence

ANSWER- B
Q3. In India the first television programme was broadcasted in
A. 1959
B. 1965
C. 1976
D. 1957

ANSWER- A
Q4. Who is the father of English Poetry?
A. Milton
B. Wordsworth
C. Chaucer
D. Charles Dickens

ANSWER- C


Q5. George Bernard Shaw, the great dramatist, was

A. a Welsh
B. an Irishman
C. a Soctsman
D. an Englishman

ANSWER- B


Q6.Who is the author of famous statement: “That Government is the best which governs least”?

A. Herbert Spencer
B. Harold Laski
C. Alexis De Tocqueville
D. Henry David Thoreau

ANSWER- D
Q7. Which of the following is a biography of the Lady Mountbatten?
A. Edwina Mountbatten – A Life of Her Own.
B. Edwina Mountbatten – Her relationship with Nehru
C. Mountbatten
D. Edwina Mountbattten

ANSWER- A
Q8. The film ‘Salaam Bombay’ was directed by
A. Shyam Benegal
B. Mira Nair
C. Aparna Sen
D. Mrinal Sen

ANSWER- B
Q9. The owner of Star TV is
A. Rupert Murdoch
B. Tata Group
C. Richard Attenborough
D. George Lucas

ANSWER- A
Q10. Who is the author of the book ‘My Experiments with Truth’?
A. Mahatma Gandhi
B. Michael Anderson
C. Winston Churchill
D. Jarnes Morris

ANSWER- A

Updated: July 7, 2016 — 11:25 pm

Comments

Add a Comment
  1. it is best question for the competition exam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *