HiFi Job

Govt Jobs 2017-18, Syllabus , Admit Card ,Previous Paper




Important GK Question Answer for UP Examination 2017

In this page we can download Important GK Question Answer for UP junior engineer exam 2017, up instructor exam gk question answer, top 100 up gk question answer, latest up current affairs 2017, gk question answer up je exam 2017, question answer for UP Assistant Engineer Exam 2017 .

Important GK Question Answer for UP Examination 2017

1. Which one of the following cities is known as a ‘City of Ghats & Temples’ in Uttar Pradesh?

(A) Allahabad

(B) Kanpur

(C) Mathura

(D) Varanasi

Ans : (D)

 

2. In which place of Uttar Pradesh is the production of Keshar done in Uttar Pradesh?

(A) Tarai belt

(B) Hilly area

(C) Plain area

(D) Plateau area

Ans : (B)

GK History Uttar Pradesh Question Answer Download

 

3. Magh-Khichari, Gurria, Bajhar, Holi festival are celebrated by which of the following tribes in Uttar Pradesh?

(A) Tharu

(B) Bhotia

(C) Jaunsari

(D) Raji

Ans : (A)

 

4. In which of the following places is wood carving done in the State?

(A) Bareilly

(B) Saharanpur

(C) Lucknow

(D) Agra

Ans : (B)

 

5. In which of the following years was NOIDA set up?

(A) 1970

(B) 1980

(C) 1972

(D) 1976

Ans : (D)

Download UP General Knowledge Question Answer PDF

 

6. What is the percentage of total cultivated land of India in Uttar Pradesh?

(A) 15

(B) 17

(C) 19

(D) 22

Ans : (D)

 

7. Which of the following varieties are related with the fruit production in the State-Deshi, Nagpuri, Empthadar, Laddu ?

(A) Apple

(B) Orange

(C) Banana

(D) Maushami

Ans : (B)

UPSSSC GK Question Answer 2017 Download

 

8. Some of the cities in the State are famous for Cottage industries. Tell the wrong pair

(A) Kannauj—Scent & Oil

(B) Mirzapur—Carpet

(C) Moradabad—Brass Utensils

(D) Agra—Knife & Scissors

Ans : (D)

 

9. What is the percentage of canal irrigation to the total irrigation in the State ?

(A) 30

(B) 40

(C) 25

(D) 50

Ans : (A)

 

10. What is the length of nationalised metal road in U.P. ?

(A) 15,000 km

(B) 22,000 km

(C) 24,000 km

(D) 26,000 km

Ans : (B)

UP GK Question Answer for Govt Job Exam 2017

For more information regarding Govt Jobs , Hifi job , Admit card , Syllabus , Previous paper , Results , Answer key you can contact us or can comment us below .

Updated: December 26, 2016 — 8:11 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *