HiFi Job

Govt Jobs 2017-18, Syllabus , Admit Card ,Previous Paper




Important Years and Days – Latest GK Question

Days, years( gk )general knowledge quiz awareness questions answers with explanation, solutions, examples, Prepare for your interview, entrance, exam, online, test etc .

Days and Years – General Knowledge Questions and Answers

Q1. 20th August is celebrated as
A. Earth Day
B. Sadbhavana Divas
C. No Tobacco Day
D. None of these

ANSWER- B

Q2. January 15 is celebrated as the
A. Republic Day
B. Ugadhi
C. Teachers’ Day
D. Army Day

ANSWER- D
Q3. ‘Teacher’s Day’ is observed on which of the date?
A. September 5
B. January 30
C. November 14
D. October 2

ANSWER- A
Q4. Which day is observed as World No Smoking Day ?
A. 15th July
B. 31st December
C. 1st January
D. 31st May

ANSWER- D

Q5. The United Nations declared 1993 as a year of the
A. disabled
B. forests
C. girl child
D. indigenous people

ANSWER- D

Q6. Which day is observed as World Food Day?
A. September 10
B. August 16
C. November 4
D. October 16

ANSWER- D
Q7. The year 1985 was declared as the International Year of
A. Blind
B. Youth
C. Children
D. GandhiWomen

ANSWER- B
Q8. ‘Rosh Hashanah’ is the new year’s day of which communities?
A. Jews
B. Muslims
C. Hindus
D. Shinto

ANSWER- A
Q9. World Human Rights Day is observed on
A. April 8
B. December 10
C. December 7
D. September 5

ANSWER- B
Q10. The birthday of which of the leader in India is observed as Children’s day?
A. Mahatma Gandhi
B. S.Radhakrishnan
C. Rajiv Gandhi
D. Jawaharlal Nehru

ANSWER- D

Updated: July 7, 2016 — 5:51 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *