HiFi Job

Govt Jobs 2018-19, Syllabus , Admit Card ,Previous Paper







Inventions General Knowledge Questions and Answers

Innovative new tech Question Answer PDf Download . Prepare for your interviews , entrance test , online test

GK Questions of Important Inventions and Inventors

Q1. In which decade was the first solid state integrated circuit demonstrated?
A. 1950s
B. 1960s
C. 1970s
D. 1980s

ANSWER- A
Q2. Which scientist discovered the radioactive element radium?
A. Isaac Newton
B. Albert Einstein
C. Benjamin Franklin
D. Marie Curie

ANSWER- D

Q3. Where is the village of Branston, after which the famous pickle is named?
A. Yorkshire
B. Lancashire
C. Staffordshire
D. Norfolk

ANSWER- C
Q4.  What invention caused many deaths while testing it?
A. Dynamite
B. Ladders
C. Race cars
D. Parachute

ANSWER- D

Q5. Who perfected GENETIC ENGINEERING?
A. Cohen & Boyer
B. Hunt & Davids
C. Sinclair & Roberts
D. Jaysson & Simons

ANSWER- A

Q6. What plaything was invented by Joe McVicker in 1956?
A. Silly Putty
B. Etch-A-Sketch
C. Lite-Brite
D. Play-Doh

ANSWER- D

Q7. When was Monopoly created?
A. 1940s
B. 1930s
C. 1920s
D. 1950s

ANSWER- B

Q8. When was the first elevator built?
A. 1743
B. 1739
C. 1760
D. 1785

ANSWER- A

Q9. Who among the following invented the small pox vaccine?
A. Robert Koch
B. Edward Jenner
C. Robert Hooke
D. Louis Pasteur

ANSWER- B

Q10. Who invented Electric Generator?
A. Sir Alexander Graham Bell
B. Michael Faraday
C. Alfred B. Nobel
D. Thomas Alva Edison

ANSWER- B

Updated: July 8, 2016 — 3:52 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *