Sports GK – General Knowledge

By | July 5, 2016

Sports (gk) general knowledge quiz awareness questions answers given with explanation, solutions, examples, . Prepare for your interview, entrance, exam, online, test. Download Pdf , ebook of Sports Questions and answers

Sports – General Knowledge Questions and Answers

Q1. Which was the 1st non Test playing country to beat India in an international match?
A. Canada
B. Sri Lanka
C. Zimbabwe
D. East Africa

ANSWER- B

Q2. Which county did Ravi Shastri play for?
A. Glamorgan
B. Leicestershire
C. Gloucestershire
D. Lancashire

ANSWER- A
Q3. When was Amateur Athletics Federation of India established?
A. 1936
B. 1946
C. 1956
D. 1966

ANSWER- B

Q4. Ricky Ponting is also known as what?
A. The Rickster
B. Ponts
C. Ponter
D. Punter

ANSWER- D

Q5. The first hang gliders to be flown were flown in…?
A. 1600s
B. 1700s
C. 1800s
D. 1900s

ANSWER- C

Q6. The nickname of Glenn McGrath is what?
A. Ooh Ahh
B. Penguin
C. Big Bird
D. Pigeon

ANSWER- D

Q7. In which year did Milkha Singh win the first National title in the 400 m race?
A. 1955
B. 1956
C. 1957
D. 1970

ANSWER- C

Q8. Who among the following is NOT associated with billiards in India?
A. Subash Agrawal
B. Ashok Shandilya
C. Manoj Kothari
D. Mihir Sen

ANSWER- D
Q9. Who was the 1st ODI captain for India?
A. Ajit Wadekar
B. Bishen Singh Bedi
C. Nawab Pataudi
D. Vinoo Mankad

ANSWER- A

Q10. India reached the final of the Davis Cup for the first time in…?
A. 1964
B. 1966
C. 1970
D. 1974

B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *