HiFi Job

Govt Jobs 2017-18, Syllabus , Admit Card ,Previous Paper




Technology – General Knowledge Questions and Answers

Technology (gk) general knowledge quiz awareness questions answers. The Technology Question are given with explanation, solutions, examples. You can prepare this question for  interview, entrance, exam, online, test. Candidates can download the Question in the format of  pdf, ebooks

Question and Answer,Quiz on Information Technology

Q1. What is part of a database that holds only one type of information?
A. Report
B. Field
C. Record
D. File

ANSWER- B
Q2. In which decade with the first transatlantic radio broadcast occur?
A. 1850s
B. 1860s
C. 1870s
D. 1900s

ANSWER- D
Q3. In which decade was the SPICE simulator introduced?
A. 1950s
B. 1960s
C. 1970s
D. 1980s

ANSWER- C

Q4. Which is a type of Electrically-Erasable Programmable Read-Only Memory?
A. Flash
B. Flange
C. Fury
D. FRAM

ANSWER-A
Q5. A given signal’s second harmonic is twice the given signal’s __________ frequency…?
A. Fourier
B. Foundation
C. Fundamental
D. Field
Q6. ‘.MPG’ extension refers usually to what kind of file?
A. WordPerfect Document file
B. MS Office document
C. Animation/movie file
D. Image file

ANSWER-C

Q7. Who developed Yahoo?
A. Dennis Ritchie & Ken Thompson
B. David Filo & Jerry Yang
C. Vint Cerf & Robert Kahn
D. Steve Case & Jeff Bezos

ANSWER-B

Q8. The most common format for a home video recorder is VHS. VHS stands for…?
A. Video Home System
B. Very high speed
C. Video horizontal standard
D. Voltage house standard

ANSWER-A

Q9. What frequency range is the High Frequency band?
A. 100 kHz
B. 1 GHz
C. 30 to 300 MHz
D. 3 to 30 MHz

ANSWER-D

Q10. What is the relationship between resistivity r and conductivity s?
A. R = s2
B. R = s
C. R > s
D. R = 1/s

ANSWER-D

Updated: December 26, 2016 — 1:10 pm

Comments

Add a Comment
  1. kindly send previous year TRB question paper for ECE

  2. Sir please send me previous years of questions paper of bsf asi ro and rm.

  3. Sir please prievious paper Delhi police constable bhejosir thanks Sir

  4. Request sir. Sir mai bhee army me Jana chahta Hu Apne desha ke Seva Karne kaa muaka chahta Hu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *