UP GK Question Answer for Govt Job Exam 2017

By | December 26, 2016

Here we are providing question answer for latest UP Government Jobs Exam 2017, UP SSC Exam 2017, GK UPSSSC Exam 2017, UPPSC General Knowledge 2017, GK for UPTET 2017, UP Important GK Question Answer, Latest UP Current Affairs 2017, UP Police Exam 2017, UP GK Question Answer, GK for UP SI ASI Police Exam .

UP GK Question Answer for Govt Job Exam 2017

1. Which country is to the north of Uttar Pradesh?

a) Nepal
b) Bangladesh
c) Pakistan
d) Bhutan

Ans-Nepal

2. Which is the capital of Uttar Pradesh?
a) Kanpur
b) Lucknow
c) Sardhana
d) Agra

Ans-Lucknow

3. Which is the official language of Uttar Pradesh?
a) Santhali
b) Dogri
c) Hindi
d) Pali

Ans- Hindi

4. When was Uttaranchal separated from Uttar Pradesh?
a) 14 March 1975
b) 12 April 1964
c) 7 July 1999
d) 8 November 2000

Ans-8 November 2000

5. Who of the following prime ministers of India was not born in Uttar Pradesh?
a) P. V. Narasimha Rao
b) Lal Bahardur Shastri
c) Charan Singh
d) Chandra Shekhar

 

Technology – General Knowledge Questions and Answers

Ans- P. V. Narasimha Rao

6. Who of the following prime ministers of India was not born in Allahabad?
a) Jawaharlal Nehru
b) Indira Gandhi
c) Vishwanath Pratap Singh
d) Rajiv Gandhi

Ans- Rajiv Gandhi

7. Who was Uttar Pradesh’s chief minister in 1992?
a) Ram Prakash Gupta
b) Kalyan Singh
c) Romesh Bhandari
d) Rajnath Singh

Ans- Kalyan Singh

8. How was Uttar Pradesh formerly known?
a) Utkala
b) Kalinga
c) United Provinces
d) Anga

Ans- United Provinces

9. When was Agra Presidency separated from Bengal Presidency?
a) 1776
b) 1792
c) 1833
d) 1858

Ans- 1833

10. When did the British annex Oudh?
a) 1864
b) 1856
c) 1824
d) 1799

Ans-1856

General Knowledge Question and Answers – Download PDF

For more information regarding Govt Jobs , Hifi job , Admit card , Syllabus , Previous paper , Results , Answer key you can contact us or can comment us below .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *