HiFi Job

Govt Jobs 2018-19, Syllabus , Admit Card ,Previous Paper







UPSSSC GK Question Answer 2017 Download

In this page we are uploaded all important UPSSSC GK Question Answer for upsssc exam 2017, gk upsssc junior engineer exam 2017, upsssc junior assistant exam gk question answer 2017, latest upsssc gk question answer, uppsc office assistant gk question answer, upsssc junior clerk gk questions answer, gk for up jal nigam routine clerk .

UPSSSC GK Question Answer 2017 Download

1. How many districts are there in Uttar Pradesh?

(A) 69

(B) 70

(C) 71

(D) 72

Ans : (C) Kanshiram Nagar is the 71st District of Uttar Pradesh

 

2. Bharat Kala Bhawan Museum is situated in

(A) Agra

(B) Lucknow

(C) Allahabad

(D) Varanasi

Ans : (D)

 

3. With which of the following country’s collaboration will ‘Tehri Dam Project’ be completed in the State?

(A) Germany

(B) Britain

(C) Italy

(D) Soviet Russia

Ans : (D)

 

4. In which of the following districts is the ‘Mango’ cultivation not done in the State?

(A) Varanasi

(B) Lucknow

(C) Mirzapur

(D) Agra

Ans : (D)

 

5. In which district of Uttar Pradesh has solar energy plant been started?

(A) Agra

(B) Aligarh

(C) Mathura

(D) Etah

Ans : (B)

UP GK Question Answer for Govt Job Exam 2017

6. By which of the following names is the religious place Varanasi not known in Uttar Pradesh?

(A) Banaras

(B) Kashi

(C) Vishwanathpuri

(D) Suryanagar

Ans : (D)

 

7. Which one of the following parties played a major role in support of Uttaranchal in the northern part of Uttar Pradesh?

(A) Uttarakhand Mukti Morcha

(B) Uttarakhand Raksha Manch

(C) Him Sena

(D) All the above

Ans : (D)

 

8. Which of the following pairs is wrong?

(A) Thumra-dance song

(B) Sanjeeni-romantic song

(C) Lehchari-festival

(D) Kharatitiya-festival

Ans : (C)

 

9. By which districts tribe is the ‘Shera Dance’ done in Uttar Pradesh?

(A) Gorakhpur

(B) Lalitpur

(C) Allahabad

(D) Varanasi

Ans : (B)

 

10. In which city of the State is Pura Banaspati Birbal Sahani Institute situated?

(A) Saharanpur

(B) Kanpur

(C) Lucknow

(D) Jhansi

Ans : (C)

General Knowledge Question and Answers – Download PDF

For more information regarding Govt Jobs , Hifi job , Admit card , Syllabus , Previous paper , Results , Answer key you can contact us or can comment us below .

Updated: December 26, 2016 — 2:09 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *