World Organisations – GK Question Download

By | June 27, 2016

Q1. Which of the following is not a chief organ of the United Nations Organisations?
A. International Labour Organisation
B. Security Council
C. International Court of Justice
D. General Assembly

ANSWER- A
Q2. The Indian delegation to the first World Conference on Human Rights was led by
A. Dr. Manmohan Singh
B. Farooq Abdullah
C. Dinesh singh
D. Alam Khan

ANSWER- A
Q3. The headquarters of the UNESCO is at
A. Rome
B. Geneva
C. New York
D. Paris

ANSWER- D

Q4. Besides UK, USA, Germany and Japan the G-7 countries includes
A. Canada, France and Russia
B. Canada, Italy and Netherlands
C. France, Netherlands and Russia
D. Canada, France and Italy

ANSWER- D

Q5. The headquarters of Food and Agriculture Organisation is in
A. Washington
B. Paris
C. Madrid
D. Rome

ANSWER- D

Q6. Which of the following describe correctly the Group of Seven Countries (G-7)?
A. They are developing countries
B. They are industrialised countries
C. They are holding Atomic Bomb technology
D. They are countries who can launch their own satellites

ANSWER- B
Q7. Who was the first Indian to be President of UN General Assembly?
A. Mrs. Vijay Lakshmi Pandit
B. Ramesh Bhandari
C. Natwar Singh
D. Krishna Menon

ANSWER- A

Q8. The five permanent members of UN security council are
A. Japan, West Germany, USSR, UK and USA
B. Canada, China, France, USSR and USA
C. Germany, China, USSR, UK and USA
D. China, France, USSR, UK and USA

ANSWER- D
Q9. Which of the following is the headquarters of World Trade Organisation (WTO)?
A. New York
B. Geneva
C. Madrid
D. Paris

ANSWER- B

Q10. Which of the following is a cultural organisation?
A. UNESCO
B. ILO
C. WHO
D. FAO

ANSWER- A

0 thoughts on “World Organisations – GK Question Download

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *