Famous Personalities – General Knowledge Objective Question SECTION 2

Famous Personalities Question Answers , Download Gk Famous Personalities objective question paper for Govt Test .

Q1. President Muhammad Fuad Masum has been elected as the head of which country?
A Argentina
B Iraq
C Niger
D Chile
E None of these

ANSWER-B

Q2.Who of the following has been selected as the Horticulture ambassador of Maharashtra?
A Shah Rukh Khan
B Amir Khan
C Salman Khan
D Amitabh Bachchan
E None of these

ANSWER-D

Q3.In which country the Presidential candidate “Recep Tayyip Erdogan” won the first direct presidential election?
A Turkey
B Zimbabwe
C Holland
D Kenya
E None of these

ANSWER-A

Q4.world’s longest living man “Sakari Momoi” belong TO Which country ?
A Japan
B Argentina
C China
D USA
E None of these

ANSWER-A

Q5.Of the given artists, which is renowned as a Carnatic flute artist?
A MS Subbulakshmi
B Sikkil Mala Chandrashekhar
C Sri Lalgudi Jayarama Iyer
D L.Subramaniam
E None of these

ANSWER-B

Q6.The famous activist Irom Chanu Sharmila belongs to which Indian state?
A Mizoram
B Assam
C Nagaland
D Manipur
E None of these

ANSWER-D

Q7.The plays Captives (1963), Monsoon (1965), Angkor (1973) and The Refurgee (1971) are works of which author?
A Badal Sircar
B Asif Currimbhoy
C Girish Karnad
D Habib Tanvir
E None of these

ANSWER-B

Q8.Ex-Chief Justice of India R.M Lodha was succeeded by whom of the following?
A Justice T.S. Thakur
B Justice H.L. Dattu
C Justice Ranjana Prakash Desai
D Justice Anil R. Dave
E None of these

ANSWER-B

Q9.The US Open Grand Slam for women’s single was won by Serena Williams against which of the following competitors?
A Caroline Wozniacki
B Simona Halep
C Petra Kvitova
D Maria Sharapova
E None of these

ANSWER-A

Q10.For which sport is Parimarjan Negi renowned?
A Chess player
B Shooter
C Badminton player
D Swimmer
E None of these

ANSWER-A

SECTION – 1

Updated: July 20, 2016 — 10:55 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *